Wat is het verschil tussen een arts en een plastisch chirurg?

Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 153 reviews
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 883 reviews

Wat is het verschil tussen een arts en een plastisch chirurg?

Verschil tussen huisarts of plastisch chirurg ooglidcorrectie

Plastisch chirurg Aveline Ackermans aan het werk op onze OK.

VandenBroecke Kliniek onderscheidt zich op enkele punten van andere klinieken. Zo werken bij ons alleen erkend plastisch chirurgen. Waarom is dit zo bijzonder? Veel klinieken werken met cosmetisch chirurgen of cosmetisch artsen. Deze titels zijn niet beschermd, in de praktijk zijn dat vaak basisartsen die bij een praktijk of kliniek zijn gaan werken. Zij hebben een veel kortere opleiding gevolgd dan een plastisch chirurg. Een basisarts heeft een opleiding gevolgd van tenminste 6 jaar. Een plastisch chirurg heeft een opleiding achter de rug van tenminste 12 jaar, waarbij in alle cosmetische chirurgische ingrepen veel ervaring is opgedaan.

Onderzoek door de NVPC

Uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) blijkt dat het regelmatig misgaat met (cosmetische) behandelingen die worden uitgevoerd door niet goed opgeleide (basis-) artsen. Meer dan 80 procent van de plastisch chirurgen zien maandelijks patiënten met complicaties door niet tot plastisch chirurg opgeleide artsen. Zij zijn bij wet bevoegd, maar in de praktijk vaak niet bekwaam. Zij zijn niet opgeleid in specifieke (chirurgische) behandelingen. Ook andere artsen zoals dermatologen en huisartsen zijn niet opgeleid in het corrigeren van hangende oogleden door middel van ooglid chirurgie.

Hersteloperaties zijn dan vaak nodig om de complicatie op te lossen. Het advies van de NVPC is bij een ooglidcorrectie altijd voor een erkende plastisch chirurg te kiezen. Bij VandenBroecke Kliniek hebben alle werkzame plastisch chirurgen bovendien meer dan 10 jaar ervaring met ooglidcorrecties. Bekijk hier ons team van medisch specialisten.

U kunt een vrijblijvend consult met een van onze plastisch chirurgen plannen via 088-0042700 of online:

Maak een afspraak


Belangrijke informatie op de website
Ooglidcorrectie informatie
Ooglidcorrectie kosten
Ooglidcorrectie in de buurt van Den Haag?
Wat zijn de ervaringen van clienten met een ooglidcorrectie?