Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 98 reviews
feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1434 reviews

Verschil tussen KNO- of cosmetisch arts en plastisch chirurg?

De VandenBroecke Kliniek onderscheidt zich op enkele punten van andere klinieken. Zo werken bij ons alleen NVPC erkende plastisch chirurgen. Waarom is dit bijzonder? Veel klinieken werken met cosmetisch chirurgen of cosmetisch artsen. Deze titels zijn niet beschermd; in de praktijk zijn dat vaak basisartsen die bij een praktijk of kliniek zijn gaan werken. Zij hebben een veel kortere opleiding gevolgd dan een plastisch chirurg. Een basisarts heeft een opleiding gevolgd van tenminste 6 jaar. Een plastisch chirurg heeft een specialistische opleiding van tenminste 12 jaar gehad, waarbij met alle cosmetische chirurgische ingrepen veel ervaring is opgedaan.

Plastische chirurgie is daarnaast de enige specialisatie waarbij ooglidchirurgie een vast onderdeel is van de 12-jarige(!) opleiding. Bij de opleiding tot KNO-arts of kaakchirurg is dit NIET het geval. Meer informatie hierover vindt u hier.

Daarnaast is bij de VandenBroecke Kliniek ook het gehele ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, gespecialiseerd in de zorg rondom ooglidcorrecties. Wij investeren doorlopend in onze kliniek en de mensen die hier werken. Deze focus en specialisatie garandeert voor onze cliënten het hoogst mogelijke niveau van ervaring, kennis en zorg.

Onderzoek door de NVPC

Uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) blijkt dat het regelmatig misgaat met (cosmetische) behandelingen die worden uitgevoerd door niet goed opgeleide (basis-)artsen. Meer dan 80 procent van de plastisch chirurgen zien maandelijks patiënten met complicaties veroorzaakt door niet tot plastisch chirurg opgeleide artsen. Deze artsen zijn bij wet bevoegd, maar in de praktijk vaak niet bekwaam. Zij zijn niet opgeleid in specifieke chirurgische behandelingen. Ook andere artsen zoals KNO artsen, dermatologen en huisartsen zijn niet opgeleid in ooglidchirurgie.

Hersteloperaties zijn dan vaak nodig om de veroorzaakte complicatie op te lossen. Het advies van de NVPC is bij een ooglidcorrectie altijd voor een erkende plastisch chirurg te kiezen. Bij de VandenBroecke Kliniek hebben alle plastisch chirurgen bovendien jarenlange ervaring met het uitvoeren van ooglidcorrecties. Bekijk hier ons team van plastisch chirurgen.

Lees meer over ooglidcorrecties

Lees verder:
Ooglidcorrectie informatie
Ooglidcorrectie kosten
Wat zijn de ervaringen van cliënten met een ooglidcorrectie?