Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 42 reviews
feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1329 reviews

Constant een vermoeide blik, hoe kom ik daar vanaf?

Ik zie er altijd vermoeid uit

Helpt een ooglidcorrectie als ik er moet uitzie?

Zware oogleden en een vermoeide blik zijn klachten die wij regelmatig als reden horen om een ooglidcorrectie te overwegen. Zware oogleden kunnen ervoor zorgen dat u er ouder uitziet dan u eigenlijk bent. Ook kunnen zware of hangende oogleden zorgen voor een vermoeide en soms zelfs boze blik. Een bovenooglidcorrectie kan in veel gevallen de oplossing bieden voor deze problemen. Maar waardoor ontstaan zware oogleden en een vermoeide blik eigenlijk? En op welke manier kan een bovenooglidcorrectie deze klachten verhelpen.

Wat veroorzaakt zware oogleden en een vermoeide blik?

Zware oogleden worden veroorzaakt door een overschot aan huid en/of vetweefsel boven de ogen. Dit zorgt voor een vermoeide uitstraling en kan ook het zicht belemmeren. Door deze overtollige, op de ogen drukkende huid, ontstaat daarnaast soms ook een onbedoeld boze blik.

Hoe kan een bovenooglidcorrectie helpen bij zware oogleden?

Een bovenooglidcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij de overtollige huid en/of het vetweefsel boven de ogen verwijderd wordt. Dit zorgt voor een frisse en jeugdige uitstraling, zonder dat uw gezicht er door verandert. Daarnaast kan een bovenooglidcorrectie ook helpen om eventuele functionele problemen, zoals een beperking van uw gezichtsveld door hangende oogleden, verhelpen.

Ooglidcorrecties worden bij de VandenBroecke Kliniek altijd uitgevoerd onder lokale verdoving. De herstelperiode na een ingreep is, mede daardoor, relatief kort. Het herstel van een ooglidcorrectie verschilt per persoon maar, in de meeste gevallen kunt u na een week uw normale leven en werkzaamheden weer hervatten. Let wel: zware fysieke inspanning raden wij in de eerste twee tot drie weken na een ingreep af. De resultaten van een ooglidcorrectie zijn langdurig, maar besef wel dat het natuurlijke verouderingsproces door blijft gaan waardoor de huid na verloop van tijd opnieuw zal gaan hangen. Dit proces verloopt bij iedereen anders, maar normaal gesproken blijft het effect van een bovenooglidcorrectie minimaal 10 tot 15 jaar goed zichtbaar.

Is een bovenooglidcorrectie dus effectief?

Klachten zoals zware oogleden en een vermoeide blik kunnen veelal goed worden verholpen door een bovenooglidcorrectie; een effectieve oplossing die zorgt voor een jongere en frissere uitstraling. Heeft u last van zware oogleden of een vermoeide blik? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij een van onze plastisch chirurgen, wellicht is een ooglidcorrectie ook geschikt voor u.