zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 123 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1498 reviews op Feedback Company

Ik zie er altijd moe uit, helpt een ooglidcorrectie?

Ik zie er altijd moe uit, helpt een ooglidcorrectie?

Ik zie er altijd moe uit, helpt een ooglidcorrectie?

Zware oogleden en een vermoeide blik zijn klachten die wij regelmatig horen van mensen die een ooglidcorrectie overwegen. Zware oogleden kunnen ervoor zorgen dat u er ouder uitziet dan u eigenlijk bent. Ook kunnen zware of hangende oogleden zorgen voor een vermoeide en soms zelfs boze blik. Een bovenooglidcorrectie kan in veel gevallen de oplossing bieden voor deze problemen.

Hoe kan een bovenooglidcorrectie helpen bij zware oogleden?

Zware oogleden worden veroorzaakt door een overschot aan huid en/of vetweefsel boven de ogen. Een bovenooglidcorrectie is een chirurgische ingreep waarbij de overtollige huid en/of het vetweefsel boven de ogen verwijderd wordt. Dit zorgt voor een frissere en jeugdige uitstraling, zonder dat uw gezicht drastisch verandert. Daarnaast kan een bovenooglidcorrectie ook helpen om eventuele functionele problemen te verhelpen. Denk bijvoorbeeld aan een beperking van uw gezichtsveld door hangende oogleden.

Ooglidcorrecties worden bij de VandenBroecke Kliniek altijd uitgevoerd onder lokale verdoving. De herstelperiode na een ingreep is, mede daardoor, relatief kort. Het herstel van een ooglidcorrectie verschilt per persoon. In de meeste gevallen kunt u na een week uw normale leven en werkzaamheden weer hervatten. Let wel: zware fysieke inspanning raden wij in de eerste twee tot drie weken na een ingreep af. De resultaten van een ooglidcorrectie zijn langdurig, maar besef wel dat het natuurlijke verouderingsproces door blijft gaan waardoor de huid na verloop van tijd opnieuw zal gaan hangen. Dit proces verloopt bij iedereen anders, maar normaal gesproken blijft het effect van een bovenooglidcorrectie ongeveer 10 tot 15 jaar goed zichtbaar.

Is een bovenooglidcorrectie dus effectief?

Klachten zoals zware oogleden en een vermoeide blik kunnen veelal goed worden verholpen door een bovenooglidcorrectie; een effectieve oplossing die zorgt voor een jongere en frissere uitstraling. Een ooglidcorrectie is echter geen wondermiddel. Voldoende slaap, gezonde voeding, regelmatig bewegen, niet roken en matige alcoholconsumptie zijn minstens even belangrijk voor het behoud van uw frisse uitstraling. Deze levensstijl zorgt daarnaast voor een langer leven en zodoende ook veel langer plezier van een ooglidcorrectie!

Heeft u last van zware oogleden of een vermoeide blik? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij een van onze plastisch chirurgen.

Dokter Duco legt uit: