Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 119 reviews
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1485 reviews op Feedback Company

herstelperiode na een wenkbrauwlift

Herstelperiode na een wenkbrauwlift

Hoe moet ik slapen na een wenkbrauwlift?

Na de ingreep komen er hechtingen boven uw wenkbrauwen te zitten. Uw voorhoofd is daarom extra kwetsbaar. Om die reden raden wij u sterk aan om op uw rug te slapen en niet op uw zij; op uw rug slapen voorkomt dat u in uw slaap de hechting/wondjes beschadigt. Op uw buik slapen is heel gevaarlijk voor uw wondgenezing en wij raden dit daarom in de eerste twee weken na uw behandeling ten zeerste af. 

Op uw rug slapen kan voor sommige een ongewone houding zijn, om te zorgen dat u in uw slaap op uw rug blijft liggen kan het helpen om een kussen onder uw benen te leggen en/of een vliegtuig/ nekkussen te dragen.

Rust na uw ingreep is belangrijk voor het herstel. U hoeft ’s nachts het behandeld gebied niet te koelen.

Bewegen/sporten na een wenkbrauwlift

Na de behandeling aan uw wenkbrauwen is uw voorhoofd kwetsbaar. Het is daarom verstandig om de eerste twee weken na de behandeling veel rust te nemen. De pijn en zwelling worden daarmee optimaal beperkt.

Het behandeld gebied kan gemakkelijk opzwellen door vochtophoping. Wij raden u daarom met klem aan om in de eerste twee weken na de behandeling NIET te sporten of andere zware lichamelijke inspanning te verrichten. Een stukje wandelen kan binnen deze twee weken wel. Daarna adviseren wij u om nog enkele weken rustig aan te doen met sport, uiteraard mede afhankelijk van het verloop van uw herstelproces en de sport die u beoefent.

Littekencrème na een wenkbrauwlift

Als gevolg van de behandeling aan uw wenkbrauwen kunt u in de eerste periode na uw behandeling littekentjes krijgen, deze zullen na verloop van tijd vrijwel volledig verdwijnen. Om dit te bespoedigen raden wij u aan om uw littekentjes te verzorgen met speciale littekencrème, bijvoorbeeld van Alhydran. Hiermee kunt u beginnen zodra alle korstjes verdwenen zijn (meestal is dat na +/- 1 week na het verwijderen van de hechtingen). De VandenBroecke Kliniek littekencrème is speciaal door ons ontwikkeld om littekens sneller te genezen. De crème verzacht en versoepelt de huid en bevordert het herstellend vermogen van de beschadigde huid. Dit bespoedigt het herstelproces en zorgt ervoor dat het eindresultaat van uw ooglidcorrectie sneller bereikt wordt. Lees hier meer daarover.

Zon na een wenkbrauwlift

Naast het smeren van littekencrème is het ook belangrijk om met uw littekentjes niet te veel in de zon te komen. Zonlicht op een beschadigde huid kan zorgen voor ongewenste pigmentvorming (verkleuring). U mag de littekentjes daarom de eerste 6 weken na de ingreep niet blootstellen aan de zon en/of zonnebank. Het dragen van een pet of grote zonnebril kan hierbij helpen. Daarnaast is het raadzaam om tot enkele maanden na de behandeling de littekentjes in te smeren met een zonnebrandcrème met een hoge SPF factor op momenten dat uw gezicht in de zon komt.

Hersteltijd na een wenkbrauwlift

Tijdens de behandeling maken wij gebruik van een diathermie apparatuur in plaats van een scalpel. Hierdoor is de kans op onderhuidse bloedinkjes (die blauwe plekken veroorzaken) veel kleiner. Toch kan het gebied rondom uw wenkbrauwen de eerste week na de behandeling een beetje gezwollen en blauw zijn.

Een week na de behandeling worden de hechtingen verwijderd bij ons in de kliniek. De verbetering is dan al vaak goed zichtbaar. De meesten patiënten gaan na het verwijderen van de hechtingen ook weer aan het werk.

In de daaropvolgende weken zet het herstel verder door. Gemiddeld gesproken is na 6 tot 8 weken het eindresultaat zichtbaar. Dat is ook het moment waarop uw eindcontrole is bij uw behandeld arts. Het uiteindelijke resultaat ziet u na zes maanden tot een jaar.