Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 119 reviews
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1485 reviews op Feedback Company

5 benodigdheden om uw herstel te bevorderen

Herstel na een ooglidcorrectie bevorderen met deze 5 tips

Een ooglidcorrectie is een veelvoorkomende chirurgische ingreep om overtollige huid en vetweefsel te verwijderen van de bovenste of onderste oogleden. Het herstelproces na een ooglidcorrectie is over het algemeen mild, maar kan voor sommige patiënten ongemakkelijk zijn. Wij helpen u in deze blog graag met vijf tips om het herstelproces na een ooglidcorrectie zo soepel mogelijk te laten verlopen:

5 benodigdheden om jouw herstel van een ooglidcorrectie te bevorderen.

 

 

 

1. Koelen met bevroren erwtjes

Een van de meest voorkomende bijwerkingen van een ooglidcorrectie is zwelling en blauwe plekken rondom de ogen. Het koelen van het gebied kan helpen om deze bijwerkingen te verminderen. Bevroren erwtjes zijn een goedkoop en effectief hulpmiddel om te koelen. Zorg er wel voor dat u de erwtjes in een plastic zakje doet voordat u ze gebruikt, om te voorkomen dat er vocht in de huid komt.

5 benodigdheden om jouw herstel van een ooglidcorrectie te bevorderen.

 

 

 

 

2. Gaas tussen de huid en een koelelement houden

Als u koelelementen gebruikt om te koelen, zoals bevroren erwtjes, is het belangrijk om een gaasje tussen de huid en het koelelement te houden. Dit voorkomt dat de huid bevriest en beschadigd raakt. Leg het gaasje op het gebied dat u wilt koelen, en leg het koelelement daar vervolgens voorzichtig bovenop. Houd de koelelementen niet langer dan 15 minuten achter elkaar op de huid.

Slapen na een ooglidcorrectie

 

 

 

3. Slapen met een reiskussen

Na een ooglidcorrectie is het belangrijk om gedurende de eerste paar dagen op de rug te slapen om zwelling te verminderen en te voorkomen dat er druk op de ogen komt. Een reiskussen kan helpen om uw hoofd en nek te ondersteunen terwijl u slaapt. Het kan ook helpen om uw hoofd iets hoger te houden dan de rest van het lichaam.

Podcasts na een ooglidcorrectie voor ontspanning

 

 

 

4. Podcasts downloaden om u te helpen rust te nemen

Het is belangrijk om tijdens het herstelproces rust te nemen om het genezingsproces te bevorderen. Voor sommige mensen kan het moeilijk zijn om te ontspannen en rustig te blijven tijdens het herstel. Het downloaden van podcasts of audioboeken kan helpen om de geest bezig te houden terwijl u toch rustig blijft. Zo kunt u genieten van interessante verhalen en informatie terwijl u herstelt.

Litteken creme smeren na een ooglidcorrectie

 

 

 

 

5. Littekencrème smeren

Na de ooglidcorrectie kunnen er korstjes ontstaan op de wondjes. Het is belangrijk om deze korstjes niet te verwijderen, maar te wachten tot ze vanzelf eraf vallen. Zodra de korstjes eraf zijn gevallen, kunt u beginnen met het aanbrengen van de speciaal ontwikkelde VandenBroecke littekencrème om de genezing van de littekentjes te bevorderen.

Het is belangrijk om de instructies van uw chirurg op te volgen en geduld te hebben tijdens het herstelproces. Neem voldoende rust, vermijd fysieke inspanning en volg een gezond dieet om het genezingsproces te bevorderen. Door deze tips op te volgen, kunt u het herstel na een ooglidcorrectie zo soepel mogelijk laten verlopen en snel weer terugkeren naar uw dagelijkse activiteiten.