zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 122 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1498 reviews op Feedback Company

Ooglidcorrecties: toen en nu

Ooglidcorrecties: toen en nu

Veroudering rond de ogen is voor een groot deel bepaald door erfelijkheid. Vermoedelijk hadden in 1900 net zoveel mensen klachten van de veroudering rond de ogen als tegenwoordig. Al was de levensverwachting toen natuurlijk lager. Vroeger bleef iedereen ook met de klachten van de veroudering rondlopen. Het is natuurlijk niet levensbedreigend. Ooglid chirurgie was een taboe, het was minder eenvoudig beschikbaar. In de laatste 20 jaar heeft het een enorme vlucht genomen. Tegenwoordig laat in Nederland 1 op de 7 mensen eens een ooglidcorrectie uitvoeren. Het percentage groeit met *4% per jaar (bron ASPS).

Ooglidcorrecties: toen en nu

Wat is de geschiedenis van ooglidcorrectie?

De bijbehorende klachten ontstaan zeer geleidelijk. Je kunt het vergelijken met ieder jaar een kilo zwaarder worden. De klachten starten vaak met ’s avonds een vermoeid gevoel op de ogen, het gevoel je ogen steeds open te moeten houden. Andere klachten kunnen tranende ogen zijn, smet klachten tussen de huidlagen en hoofdpijn klachten. Omdat men er niet mee bezig is, komt het niet zelden voor dat iemand in de omgeving vraagt of je vermoeid bent. Dit is vaak een teken om informatie in te winnen hoe dat komt, je voelt je immers fit.

Goede kandidaten voor de procedure zijn volwassen mannen en vrouwen die gezond zijn, niet roken (bevordert het genezingsproces niet) en niet leiden aan een levensbedreigende ziekte of medische aandoening die genezing kan beïnvloeden. Een blepharoplastiek (ooglidcorrectie) kan worden uitgevoerd in een erkende privékliniek of in een ziekenhuis. Het is een relatief kleine ingreep en de hersteltijd is kort. Onder normale omstandigheden kunnen de hechtingen na een weekje worden verwijderd, en kunnen alle dagelijkse activiteiten binnen 7 tot 10 dagen worden hervat.

Het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben van het resultaat. Iemand met een milde indicatie kan erg tevreden zijn met een milde verbetering. Iemand met een behoorlijke indicatie kan erg tevreden zijn met behoorlijke verbetering. Het is belangrijk dit goed te bespreken met de behandelend plastisch chirurg. Selecteer zorgvuldig uw plastisch chirurg. Een betrouwbare kliniek en een ervaren plastisch chirurg zijn daarbij aan te raden.

Dokter Duco legt uit: