zorgkaart (1)
Onze kliniek ontvangt een 9.7 uit 123 reviews op Zorgkaart Nederland
feedbackcompany
Onze kliniek ontvangt een 9.4 uit 1498 reviews op Feedback Company

Mag ik lenzen dragen na een ooglidcorrectie?

Gerelateerde faq accordions

Hoe kan ik het beste koelen?

Er zijn verschillende manieren om te koelen. De manieren die wij aanraden zijn met de koelbril, zakjes met diepvries erwtjes, of zakjes met bevroren appelstroop. Een koelbril werkt eenvoudig en krijg je van ons mee naar huis na de behandeling. De twee andere opties (diepvries erwtjes en appelstroop) kun je met behulp van een boterhamzakje eenvoudig zelf maken. Deze hebben het voordeel dat ze zich beter naar de contouren van je oogkassen vormen, waardoor ze een nauwkeurige en gerichte koeling mogelijk maken.

Belangrijk is altijd om tussen het koelelement en de huid altijd een gaasje of theedoek te plaatsen. Dit voorkomt bevriezing van de huid. Wij adviseren om thuis je oogleden vooral de eerste drie dagen, ieder uur tien minuten te koelen.

Wanneer kan ik starten met het smeren van littekencrème?

Zodra de korstjes van de littekentjes zijn gevallen (niet er zelf aftrekken) mag u beginnen met het smeren van littekencrème. Breng de littekencrème de eerste twee weken licht aan zonder veel of hard te wrijven. Wij adviseren de speciaal voor de VandenBroecke Kliniek ontwikkelde littekencrème met SPF 20.

Zie je littekens na een ooglidcorrectie?

Nee, na enkele maanden zijn er nauwelijks meer littekens zichtbaar. Dit komt omdat de incisie (het sneetje) in de natuurlijke plooi van uw ooglid gemaakt wordt. Vanaf een paar weken na de behandeling is er al weinig meer te zien, na een aantal maanden is het litteken vrijwel onzichtbaar.

Dokter Duco legt uit: