Wenkbrauwlift

Wenkbrauwlift Inleiding

Een wenkbrauwlift (brow lift) is een veel voorkomende ingreep. Door afnemende stevigheid van de huid kunnen de wenkbrauwen gaan hangen en kan er een strenge of bozige uitstraling ontstaan. Dit komt meestal doordat de wenkbrauwen in aanleg al laag stonden. Door de afnemende stevigheid van de huid enerzijds en de zwaartekracht kan er een probleem ontstaan.

De klachten zijn dezelfde als bij een overschot aan huid van de bovenoogleden (bovenooglidcorrectie), maar een ooglidcorrectie alleen biedt niet de oplossing, omdat de ruimte tussen wenkbrauw en wimpers te gering geworden is. De klachten kunnen oa een drukkend / vermoeid gevoel op de ogen zijn, hoofdpijn klachten, een bozige blik.

De wenkbrauwlift (browlift)

Voor de wenkbrauwlift worden er foto’s gemaakt voor in uw medisch dossier. Onze plastisch chirurg tekent nauwkeurig op uw voorhoofd hoeveel huid mag worden verwijderd.

Via een kleine snede boven de wenkbrauwen wordt de overtollige huid verwijderd en worden de wenkbrauwen naar boven geplaatst. De littekens komen direct boven de wenkbrauwen en zijn nauwelijks zichtbaar.

Na het hechten wordt het wondje afgedekt met een pleister. Een ijs pak zorgt voor verkoeling.

 

agenda, wenkbrauwlift

Waarom VandenBroecke Kliniek?

Gespecialiseerde kliniek
U wordt altijd door een ervaren plastisch chirurg behandeld
Modern ingerichte behandelkamers
Geen wachtlijsten
Elke week een avond en een weekend spreekuur

Na de wenkbrauwlift?

Kort na de operatie kunt u onder begeleiding de kliniek verlaten. De eerste week na de wenkbrauwlift kan het geopereerde gebied enigszins gezwollen en blauw zijn. De ergste zwelling en verkleuring zullen meestal binnen een week zijn verdwenen. Als het haar verbonden is met een hoofdverband, moet u dit tijdens het douchen droog houden.

Het verdient aanbeveling om thuis de oogleden de eerste dagen te koelen met een ijsbril. Daarmee kunt u de pijn en zwelling tegengaan. Een Paracetamol pijnstiller is dan meestal niet nodig.

Een week na de behandeling komt u terug voor het verwijderen van de hechtingen. De verbetering is dan goed zichtbaar, het gezicht zal in de daaropvolgende weken een steeds frissere blik krijgen.

U kunt vrijblijvend een afspraak maken voor een intake gesprek met een van onze plastisch chirurgen.

Lees hier onze visie op kwaliteit.

Lees verder
Waarom een wenkbrauwlift?
Ooglidcorrectie informatie