Ooglidcorrectie vergoeding 2019

Onze artsen ontvangen een 9.4 uit 847 reviews

Ooglidcorrectie vergoeding 2019

VandenBroecke Kliniek is 100% gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Een hecht team van plastisch chirurgen voert in de kliniek uitsluitend behandelingen uit rondom de ogen. Wij hebben alles wat hiermee te maken heeft tot in de kleinste details geperfectioneerd. Graag leggen we u uit hoe het geregeld is met vergoedingen voor een ooglidcorrectie in 2019.

In het verleden werden ooglidcorrecties altijd vergoed. Toen was het een behandeling die niet zo vaak werd uitgevoerd. Tegenwoordig worden in Nederland meer dan 30.000 ooglidcorrecties per jaar gedaan, die kunnen natuurlijk niet allemaal meer vergoed worden.

Uitleg beleid basisverzekering ooglidcorrectie 2019

Minister Schippers heeft begin 2016 in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven dat medisch noodzakelijke ooglidcorrecties vanaf 2017 weer vergoed gaan worden vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Er moet dan objectief kunnen worden vastgesteld of een ooglidcorrectie medisch noodzakelijk is.

Wie komt er bij een ooglidcorrectie voor vergoeding in aanmerking? Of een ooglidcorrectie, ook wel ooglift of blepharoplastiek genoemd, medisch noodzakelijk is, moet objectief kunnen worden vastgesteld.

De vergoeding is voor mensen met verlamde of verslapte bovenoogleden…
…door een afwijking waarmee zij zijn geboren
…door een chronische ziekte waarmee zij zijn geboren
…die ernstige gezichtsveldbeperking veroorzaakt (dit betekent dat de onderrand van uw bovenooglid of overhangende huidplooi 1 mm of lager boven het centrum van uw pupil hangt)

Bovenstaande voorwaarden zijn ongeacht of u alleen een basisverzekering heeft, of ook een aanvullende polis. Dat maakt niet uit. Onze plastisch chirurgen onderzoeken tijdens een consult of u in aanmerking komt voor vergoeding.

Vergoeding ooglidcorrectie 2017 zorgverzekering hangend ooglid vergoed, basisverzekering ooglift vergoeding verzekerde zorg oogleden correctie, ooglidcorrectie vergoeding 2017Wat is er veranderd?

Voor de meeste mensen niets. De minister van Volksgezondheid heeft budget vrij gemaakt voor mensen met een ernstige gezichtsveldbeperking. Deze is vaak ontstaan door een defecte hefspier (levator palpebrae superioris) of door overhangende huid. Deze aandoeningen werden in het verleden ook alleen vergoed vanuit de aanvullende polis van de zorgverzekering. Dit beleid gaat de meest schrijnende medische indicaties vanuit de basisverzekering vergoeden. U kunt hier de brief lezen waarmee de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de tweede kamer informeerde.

Vergoeding ooglift 2019

De plastisch chirurg beoordeelt tijdens een vrijblijvend consult of u voor vergoeding in aanmerking komt.

Heeft u nog vragen omtrent ooglidcorrectie vergoeding 2019? Of wilt u meer informatie over een ooglid correctie bij VandenBroecke Kliniek? Ons team is op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar via 088-0042700.

U kunt ook online een afspraak maken voor een consult. De plastisch chirurg bekijkt dan direct of u in aanmerking komt voor verzekerde zorg, en beantwoordt uw vragen over een eventuele ingreep. Bekijk daarvoor de beschikbare spreekuren.

Maak een afspraak

Lees verder
Ooglidcorrectie informatie
Team VandenBroecke Kliniek
Ervaringen van cliënten na een ooglidcorrectie
Voorbereiding op een ooglidcorrectie
Ooglidcorrectie kosten
Waarom VandenBroecke Kliniek?

Ooglidcorrectie vergoeding 2018