Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 98 reviews
feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1434 reviews

Ooglidcorrectie specialist

 

Een huidoverschot boven je oogleden; bij de een ontstaat het iets eerder, bij de ander wat later. Het zichtbare gevolg is vaak een vermoeide oogopslag, ook als je helemaal niet moe bent. Daarnaast kan het leiden tot klachten zoals hoofdpijn en een beperking van je zicht. Het verwijderen van dit huidoverschot boven de oogleden noemen we een bovenooglidcorrectie. Het is veruit de meest uitgevoerde soort ooglidcorrectie in Nederland; ongeveer 20.000 keer per jaar.

Wat kunt u verwachten van een bovenooglidcorrectie?

Voor-en-na foto’s geven een goed beeld van het resultaat dat u kunt verwachten van een ooglidcorrectie bij de VandenBroecke Kliniek. Tijdens uw persoonlijke consult vertelt onze plastisch chirurg welk resultaat er in uw geval haalbaar is en kan dit dan ook direct (in een spiegel) aan u tonen.

Klik hier voor meer voor-en-na foto’s van door ons uitgevoerde ooglidcorrecties.

Hangende oogleden - VandenBroecke kliniekFoto's na bovenooglidcorrectie

Tijdens het intakegesprek wordt gekeken of u kandidaat bent voor een bovenooglidcorrectie. Het intakegesprek is altijd met de behandelend plastisch chirurg. Tijdens het intakegesprek krijgt u alle informatie over de ingreep.

Een bovenooglidcorrectie is de meest voorkomende ooglidcorrectie. De overtollige huid van de bovenoogleden wordt hierbij nauwkeurig verwijderd. De incisie wordt precies in de oogplooi gesloten, zodat deze later niet meer zichtbaar is. Soms is het daarnaast ook nodig om de verslapte spieren mee te corrigeren bij zogenoemde ooglid ptosis.

Als de levatorspier in het bovenooglid (die zorgt voor het openen van het oog) niet goed functioneert ontstaat een laagstand van het bovenooglid. Dit hangen van het ooglid wordt ook wel ptosis genoemd (blepharoptosis). Dit kan gecorrigeerd worden door een levatorplastiek.

Onze plastisch chirurgen hanteren diverse methoden om tot een optimaal eindresultaat te komen. Denk daarbij aan het verplaatsen of verwijderen van vet, het verwijderen van een stukje spier en/of het fixeren van een spier en de omliggende structuren. Elke behandeling is anders, soms een heel klein beetje, soms heel veel. Daarom is het zo belangrijk om behandeld te worden door een ervaren plastisch chirurg.

Prijs bovenooglidcorrectie

De kosten van een bovenooglidcorrectie bij de VandenBroecke Kliniek zijn;

Consult Gratis
Bovenooglidcorrectie € 1.095
Boven- en onderooglidcorrectie € 2.850

De bovenooglidcorrectie behandeling

Onze plastisch chirurg tekent nauwkeurig op uw ooglid hoeveel overhangende huid zal worden verwijderd. De ooglidcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer een half uur. Tijdens de behandeling wordt een sneetje in het bovenooglid gemaakt, waarna overtollige huid-, vet- en soms ook spierweefsel wordt verwijderd. Na het hechten wordt het wondje afgedekt met een pleister. Een ijsbril zorgt voor verkoeling, deze krijgt u na afloop mee naar huis. Boven- en onderoogleden kunnen ook tegelijk worden behandeld.

Herstel en nazorg van een bovenooglidcorrectie

De eerste week na uw ooglidcorrectie kunnen de oogleden enigszins gezwollen en blauw zijn. Wij opereren met een zeer dunne bipolaire diathermie ipv een scalpel. Hierdoor is de kans op onderhuidse bloedinkjes (die blauwe plekken veroorzaken) kleiner. De ijsbril die u mee naar huis krijgt helpt ook om dit te verminderen. In sommige gevallen kunnen uw ogen wat droog aanvoelen of juist tranen. Dit ongemak verdwijnt binnen een paar weken. Een week na de behandeling komt u terug voor het verwijderen van de hechtingen. De verbetering is dan vaak al goed zichtbaar. Uw gezicht zal in de daaropvolgende weken een steeds frissere blik krijgen. Over het algemeen is na zes tot acht weken het eindresultaat bereikt!
Lees hier meer over: Ooglidcorrectie herstel en nazorg
Onze kliniek is voor cliënten na hun ingreep 24/7 bereikbaar. De VandenBroecke Kliniek heeft daarnaast een samenwerkingsovereenkomst met het Alrijne ziekenhuis.

Waarom kiezen voor de VandenBroecke Kliniek?

De VandenBroecke Kliniek is volledig gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Wij waren de eerste kliniek die zich uitsluitend hierop richtte en zijn nu ook al jaren de grootste kliniek voor ooglidchirurgie van Nederland.
Behandelingen worden bij ons altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen die lid zijn van de NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie) én jarenlange ervaring hebben in ooglidchirurgie. Daarnaast is bij de VandenBroecke Kliniek het ondersteunende team, van receptionistes tot operatieassistenten, geheel gespecialiseerd in de zorg rondom ooglidcorrecties.
Behalve de grootste zijn we door onze ervaring, persoonlijke aandacht en uitstekende resultaten ook al jaren de ooglidchirurgiekliniek met de hoogste waarderingscijfers van Nederland: momenteel een 9,7 bij Zorgkaart Nederland en een 9,4 bij Feedback Company.

Vrijblijvend consult

U kunt een afspraak maken voor een vrijblijvend consult met een van onze plastisch chirurgen. U ontvangt tijdens het consult alle benodigde informatie omtrent uw ooglidcorrectie. Komt u voor een ingreep in aanmerking? Welk resultaat kunt u verwachten? Hoe lang duurt het herstel? Wat is de ooglidcorrectie prijs? Op deze en alle andere eventuele vragen die u heeft krijgt u uitgebreid antwoord.

Benieuwd geworden wat de VandenBroecke Kliniek voor u kan betekenen?
Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult met één van onze ervaren plastisch chirurgen!

Lees verder
Voor-en-na foto’s
Vergoeding ooglidcorrectie
Ervaringen met onze kliniek
Ooglidcorrectie kosten