Ooglidcorrectie forum

Onze artsen ontvangen een 9.4 uit 840 reviews

Ooglidcorrectie forum

VandenBroecke Kliniek is 100% gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Ons team van plastisch chirurgen heeft daardoor enorme ervaring opgedaan. Deze pagina is geen traditioneel ooglidcorrectie forum, meer een vraag-en-antwoord-pagina ten einde informatie te delen. Voor cliënt ervaringen klik hier.

Kiezen voor een ooglidcorrectie doe je niet zomaar, daar is goed over nagedacht. Veel cliënten hebben vragen. Deze vragen kun je telefonisch (088-0042700) of per e-mail (info@vandenbroeckekliniek.nl) stellen, maar kun je ook in dit forum stellen. Wanneer je je vraag in dit forum stelt dan help je daar mogelijk ook andere mensen mee!

Ooglidcorrectie forum

Wij streven na dat de gestelde vraag binnen 48 uur wordt beantwoordt door één van onze plastisch chirurgen.

Voorbeeld vraag
Na hoeveel weken kan ik mijn boksles hervatten?

Antwoord ooglidcorrectie forum/Dr. Van den Broecke: ‘Boksen is misschien wel de sport die je na een ooglidcorrectie als laatste weer kan hervatten. Wij raden aan te wachten tot 14 dagen nadat de laatste korstjes eraf zijn en tot het vocht volledig verdwenen is. Iedereen herstelt anders. Voor sommigen geldt dat dit al 3 weken na de ooglift is, voor anderen geldt dat dit moment wel 8 weken duurt.’

Forum vraag 6: Een collega heeft sinds haar ooglidcorrectie holle ogen. Ik vind dat niet mooi. Kan dat bij mij ook gebeuren? Antwoord van ooglidcorrectie-forum/Dr. Van den Broecke: Dit kan alleen gebeuren wanneer tijdens de ingreep er van het onderhuidse vet en spier te veel wordt weggehaald. Een ooglidcorrectie bepaald het aangezicht voor de komende jaren. Het is verstandig om bij een ervaren plastisch chirurg een consult te plannen. Hij of zij kan jouw anatomie bekijken en inschatten of dat risico bestaat. Hij/zij zal daar tijdens de ingreep absoluut rekening mee houden.
Forum vraag 5: Ik ben 33 jaar en vind dat ik hangende oogleden krijg. Ik stoor me daar aan, vind dat ik er moe uit zie. Mijn omgeving vind me te jong voor een ooglift. Wat vinden jullie?Antwoord van ooglidcorrectie-forum/Dr. Van den Broecke: Met 33 jaar ben je jonger dan de gemiddelde patiënt. Maar is gemiddeld de norm? Ik geef nooit mijn mening of ik een ingreep nodig vind. Ik stel een diagnose en geef daar een advies bij. Sommige mensen hebben wanneer ze 27 jaar zijn huidoverschot op de oogleden, anderen storen zich er pas aan wanneer ze 70 jaar zijn. Wie bepaald de norm? Ik raad aan goed te overleggen met je omgeving en daarop zelf een keuze te maken waarbij je je goed voelt.
Forum vraag 4: Mijn vriendin is perfect geholpen in een andere kliniek. Waarom zou ik voor Van den broecke Kliniek kiezen.Antwoord van ooglidcorrectie-forum/Dr. Van den Broecke: Wij raden u aan bij meerdere plastisch chirurgen op consult te gaan. Belangrijk is dat u kiest voor de dokter die bij u past. Waar hecht u waarde aan? Vlakbij huis? Opgeleid tot plastisch chirurg? De prijs? Consult met de behandelend plastisch chirurg of een consulente? De ervaring in ooglidcorrecties door de plastisch chirurg? Wij raden aan een lijstje te maken en dan bij 2 of 3 klinieken een consult te plannen.
Forum vraag 3: Ik twijfel over een ooglidcorrectie. Ik ben 37 jaar en zie er geregeld moe uit. De oogleden hangen er dan ook lekker bij zeg maar. Hoe weet je nu dat het al nodig is?
Antwoord van ooglidcorrectie-forum/Dr. Van den Broecke: Wij gaan voor niemand beslissen 'of het al nodig is'. Onze plastisch chirurgen kijken technisch naar de indicatie. Wanneer een ingreep technisch mogelijk is dan geven wij dat aan. Daarnaast geven wij aan welke mate van verbetering realistisch is. Iemand die veel huidoverschot heeft kan over het algemeen meer verbetering verwachten dan iemand met nauwelijks huidoverschot. 
Forum vraag 2: Wanneer mag ik mijn lenzen weer indoen?
Antwoord van ooglidcorrectie-forum/Dr. Van den Broecke: De meeste mensen vinden het prettig om de eerste week een bril te dragen. Zo worden de plakkertjes op de bovenoogleden ook wat 'verstopt'. Sommige mensen kunnen de lenzen in en uit doen zonder de oogleden aan te raken. In principe kun je ze dan direct weer gaan dragen. In andere gevallen adviseren wij het de eerste 2 weken erg voorzichtig te doen.
Forum vraag: Waar de hechting naar buiten kwam zit een hard plekje. Wat is dat?
Antwoord van ooglidcorrectie-forum/Dr. Van den Broecke: Tijdens de herstelperiode kan zich een 'collageen' bultje vormen. Dit is een (overactieve) huidreactie op het hechtdraad. Wanneer de korstjes helemaal verdwenen zijn kun je dit bultje zachtjes masseren. Hij zal na verloop van tijd weer verdwijnen. Ik raad af er in te knijpen, dit kan averechts werken!