Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 42 reviews
feedbackcompany
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1329 reviews

Duco van den Broecke ooglidcorrectie

Oogleden laten liften

Een blepharoplastiek, een ooglift, oogleden laten liften en een ooglidcorrectie zijn verschillende benamingen waar meestal dezelfde behandeling mee bedoeld wordt; een operatieve ingreep om het huidoverschot boven en/of onder de oogleden te verwijderen.

Wat voor soort ooglidcorrecties zijn er?

Over het algemeen wordt er onderscheid gemaakt tussen drie (hoofd)soorten behandelingen:

Bovenooglidcorrectie
In de loop van ons leven komt er een moment dat we last krijgen van een huidoverschot boven de oogleden. Bij de een iets eerder, bij de ander wat later. Het gevolg hiervan is vaak een vermoeide oogopslag. Daarnaast kan het leiden tot klachten zoals hoofdpijn en een beperking van het zicht. Het verwijderen van dit huidoverschot boven de oogleden noemen we een bovenooglidcorrectie.

Meer over bovenooglidcorrectie

Onderooglidcorrectie
Onder de ogen kunnen zich wallen vormen. Deze verslapping van de huid gaat meestal gepaard met vochtophoping en het uitzakken van onderhuids vetweefsel. Het verwijderen hiervan wordt een onderooglidcorrectie genoemd. Een onderooglidcorrectie kan ook gelijktijdig met een bovenooglidcorrectiee uitgevoerd worden.

Meer over onderooglidcorrectie

Wenkbrauwlift
Met het verstrijken der jaren, vaak in combinatie met genetische aanleg, kunnen wenkbrauwen zodanig zakken dat ze continu zorgen voor een boze blik. Laaghangende wenkbrauwen veroorzaken daarnaast dikwijls een drukkend gevoel op uw ogen. Bij een wenkbrauwlift worden de wenkbrauwen weer een stukje omhoog geplaatst.

Meer over wenbrauwlift

Wat kost een ooglidcorrectie?

Bovenooglidcorrectie € 995
Onderooglidcorrectie € 1.995
Boven- en onderooglidcorrectie € 2.795
Wenkbrauwlift € 1.550
Consult vrijblijvend
Second opinion € 150

Bovenstaande tarieven zijn “alles-inclusief”; dus voor beide ogen, inclusief consult, hechtingen verwijderen, nacontrole en eventuele nabehandeling.

Onze complete prijslijst

Verschillende operatietechnieken

Hangende oogleden zijn het resultaat van overhangende huid, vetweefsel of een verslapte levatorspier (die zorgt voor het openen van het oog). Het is belangrijk dat een plastisch chirurg de juiste diagnose stelt en een passend behandelplan maakt. Wanneer de levatorspier niet goed functioneert ontstaat een laagstand van het bovenooglid. Dit hangen van het ooglid wordt ook wel ptosis genoemd (blepharoptosis). Dit kan gecorrigeerd worden door een levatorplastiek. Een ptosis van het ooglid is iets anders dan een huidoverschot van de bovenoogleden. Bij huidoverschot van de bovenoogleden (dermatochalasis) kan een bovenooglidcorrectie de oplossing zijn. Er zijn verschillende oorzaken voor een ptosis. Tijdens een vrijblijvend consult kan onze plastisch chirurg u adviseren over behandelmethodes.

Hoe ontstaan hangende oogleden?

Tijdens het verouderingsproces van de huid neemt de hoeveelheid bindweefsel in de huid af (vooral collageen en elastine). Door het minder stevig worden van het bindweefsel kunnen de huid, het vetweefsel en de spier uitzakken. Zowel de bovenoogleden als de onderoogleden kunnen uitzakken, maar bij de bovenoogleden komt dit het meest voor. Deze veel voorkomende vorm van hangende oogleden als gevolg van het verouderingsproces wordt officieel dermatochalasis genoemd en is een normaal natuurlijk proces.

Klachten bij hangende oogleden?

Soms zijn de klachten alleen cosmetisch van aard: uw gezicht krijgt door uw hangende oogleden een vermoeide of verdrietige uitstraling. Ook kan er sprake zijn van een zwaar gevoel van de oogleden. Er kunnen problemen ontstaan bij lezen omdat uw ooglid in uw gezichtsveld hangt. Ook kunt u last krijgen van tranende ogen. Omdat mensen met hangende oogleden ter compensatie de spieren van het voorhoofd aanspannen (met name de frontalis-spier) kan er ook spierspannings-hoofdpijn ontstaan.

Oogleden laten liften

Om deze klachten te verhelpen kunt u kiezen voor een ooglift (=ooglidcorrectie). Ongeveer 20.000 mensen in Nederland laten jaarlijks een ooglidcorrectie uitvoeren. Op onze website staat veel informatie over de voorbereiding, behandeling en nazorg.