Boven- en onderooglidcorrectie

Onze artsen ontvangen een 9.4 uit 847 reviews

De behandeling

Een onder- en boven ooglidcorrectie kan afhankelijk van de benodigde operatie techniek, worden uitgevoerd onder lokale verdoving of algehele narcose. In de meeste gevallen opereren we onder lokale verdoving.

Onder de huid worden injecties gegeven met lokale verdoving. De injectie kan wat gevoelig zijn. Als de verdoving is ingewerkt, voelt u weinig of niets meer van de operatie.

Tijdens één ingreep worden zowel het boven als onder ooglid gecorrigeerd;

De boven ooglidcorrectie

Onze plastisch chirurg maakt in de plooi van het ooglid een incisie en verwijdert de overtollige huid, vet en eventueel spier weefsel. De wond wordt zeer nauwkeurig gehecht en met kleine pleisters afgeplakt. Onze plastisch chirurg behandeld bijna altijd met bipolaire diathermie.  Hiermee kan zeer nauwkeurig worden gewerkt, én de onderhuidse bloedinkjes, waardoor blauwe plekken ontstaan, worden beperkt. De littekentjes komen precies in de plooi van het bovenste ooglid te liggen.

De onder ooglidcorrectie

In de wimperrand onder de ogen maakt onze plastisch chirurg een incisie. Er wordt een reepje huid weggehaald, en eventueel wordt wat onderliggend vet weggehaald of naar verhouding verdeeld. Verder kan een onderhuids schotje worden verstevigd, wat in de toekomst kan voorkomen dat het onderliggende vetweefsel gaat zakken (dat kan helaas gebeuren met de jaren). Dr Van den Broecke voorkomt met uw behandelplan dat uw ogen in de toekomst “hol” kunnen worden. Dit is een teken van veroudering die zo mogelijk voorkomen wordt. De incisie valt precies in de wimperrand.

De boven- en onder ooglidcorrectie duurt ongeveer anderhalf uur.

Lees verder:
Ooglidcorrectie Amsterdam
Ooglidcorrectie vergoed?
Ervaringen van onze clienten
Hangende oogleden?