Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 83 reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1286 reviews

Litteken ooglidcorrectie

Bij iedere ingreep is er kans littekenvorming, de huid moet namelijk weer helen. Het ooglid is een vergevingsgezind gebied, het heelt meestal zeer fraai.

Wanneer de plastisch chirurg een ooglidcorrectie uitvoert, zal hij of zij de incisie in ooglid plooi doen. Dit moet van tevoren goed zijn afgetekend. Tijdens het aftekenen houdt de plastisch chirurg rekening met het huidsurplus, de overhangende huid, eventueel vet- of spiersurplus en de anatomie van het aangezicht (diepe ogen of juist niet, lage wenkbrauwen of juist niet). Wanneer het sneetje precies in de ooglidplooi valt, dan valt een eventueel litteken later nauwelijks op.

Een ervaren plastisch chirurg hecht bovendien nauwkeurig. Zo komt de huid direct alweer strak tegen elkaar te liggen.

Wat kunt u zelf doen om littekenvorming te voorkomen?

Totdat de korstjes zijn verdwenen is het belangrijk om het wondgebied schoon en droog te houden. Wij raden af aan het wondgebied te zitten, ook de korstjes zullen vanzelf loslaten. Nadat de korstjes volledig zijn verdwenen adviseren wij een neutrale vettige en hydraterende crème. Ook in de kliniek verkopen wij een dergelijke crème, vraag ernaar bij onze receptie.

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat een ooglidcorrectie uw aangezicht de komende 15 jaar gaat bepalen. Kies daarom voor een ervaren plastisch chirurg!

Lees verder:
Ooglidcorrectie informatie
Wordt een ooglidcorrectie eventueel vergoed door mijn zorgverzekering?
Ooglidcorrectie in de buurt van Den Haag?
Wat zijn de ervaringen van clienten met een ooglidcorrectie?