Zorgkaart Nederland VandenBroecke kliniek
Op Zorgkaart Nederland ontvangt onze kliniek een 9.7 uit 83 reviews
Op Feedback Company ontvangt onze kliniek een 9.4 uit 1286 reviews

Krijgt u uw ooglidcorrectie vergoed?

Ooglidcorrectie vergoeding 2018

VandenBroecke Kliniek is 100% gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Een hecht team van plastisch chirurgen voert in de kliniek uitsluitend behandelingen uit rondom de ogen. Wij hebben alles wat hiermee te maken heeft tot in de kleinste details geperfectioneerd. Graag leggen we u uit hoe het geregeld is met vergoedingen voor ooglidcorrecties in 2017.

In het verleden werden ooglidcorrecties altijd vergoed. Toen was het een behandeling die niet zo vaak werd uitgevoerd. Tegenwoordig worden in Nederland meer dan 30.000 ooglidcorrecties per jaar gedaan, die kunnen natuurlijk niet allemaal meer vergoed worden.

Uitleg beleid basisverzekering ooglidcorrectie 2017

Minister Schippers heeft begin 2016 in een brief aan de Tweede Kamer aangegeven dat medisch noodzakelijke ooglidcorrecties vanaf 2017 weer vergoed gaan worden vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Er moet dan objectief kunnen worden vastgesteld of een ooglidcorrectie medisch noodzakelijk is.

Wie komt er bij een ooglidcorrectie voor vergoeding in aanmerking? Of een ooglidcorrectie, ook wel ooglift of blepharoplastiek genoemd, medisch noodzakelijk is, moet objectief kunnen worden vastgesteld.

De vergoeding is voor mensen met verlamde of verslapte bovenoogleden…
…door een afwijking waarmee zij zijn geboren
…door een chronische ziekte waarmee zij zijn geboren
…die ernstige gezichtsveldbeperking veroorzaakt (dit betekent dat de onderrand van uw bovenooglid of overhangende huidplooi 1 mm of lager boven het centrum van uw pupil hangt)

Bovenstaande voorwaarden zijn ongeacht of u alleen een basisverzekering heeft, of ook een aanvullende polis. Dat maakt niet uit. Onze plastisch chirurgen bepalen tijdens een consult of u in aanmerking komt voor vergoeding.

Vergoeding ooglidcorrectie 2017 zorgverzekering hangend ooglid vergoed, basisverzekering ooglift vergoeding verzekerde zorg oogleden correctie, ooglidcorrectie vergoeding 2017Wat is er veranderd ten opzichte van vorig jaar?

Voor de meeste mensen niets. Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft een budget vrijgemaakt voor de vergoeding van ooglidcorrecties bij mensen met een ernstige gezichtsveldbeperking, vaak ontstaan door een defecte hefspier (levator palpebrae superioris). Mensen met deze aandoening waren voorheen vaak ook afhankelijk van de aanvullende polis van de zorgverzekeraar. Het nieuwe beleid gaat de meest schrijnende medische indicaties vanuit de basisverzekering vergoeden. U kunt hier de brief lezen waarmee de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de tweede kamer informeerde.

Heeft u nog vragen omtrent ooglidcorrectie vergoeding 2017? Of wilt u meer informatie over een ooglidcorrectie bij VandenBroecke Kliniek? Ons team is op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 bereikbaar via 088-0042700.

U kunt ook online een afspraak maken voor een consult. De plastisch chirurg bekijkt dan direct of u in aanmerking komt voor verzekerde zorg, en beantwoordt uw vragen over een eventuele ingreep. Bekijk daarvoor de beschikbare spreekuren.

Beschikbare spreekuren

Lees verder
Ooglidcorrectie informatie
Team VandenBroecke Kliniek
Ervaringen van cliënten na een ooglidcorrectie
Voorbereiding op een ooglidcorrectie
Ooglidcorrectie kosten
Waarom VandenBroecke Kliniek?

Ooglidcorrectie vergoeding 2017